Waluta:
Koszyk
Pasze i dodatki paszowe
Książka składa się z dwóch części. W części pierwszej scharakteryzowano zawartość składników pokarmowych w różnych paszach, metody konserwacji pasz, zanieczyszczenia i żywieniowe skutki niekontrolowanych zmian w składzie chemicznym. Druga część (szczegółowa) informuje o grupach pasz, zwłaszcza o ich wartości pokarmowej oraz o optymalnym pod względem wykorzystania energii i składników pokarmowych zastosowaniu w żywieniu poszczególnych gatunków i grup produkcyjnych zwierząt gospodarskich.
Pasze i dodatki paszowe - książka składa się z dwóch części. W części pierwszej scharakteryzowano zawartość składników pokarmowych w różnych paszach, metody konserwacji pasz, zanieczyszczenia i żywieniowe skutki niekontrolowanych zmian w składzie chemicznym. Druga część (szczegółowa) informuje o grupach pasz, zwłaszcza o ich wartości pokarmowej oraz o optymalnym pod względem wykorzystania energii i składników pokarmowych zastosowaniu w żywieniu poszczególnych gatunków i grup produkcyjnych zwierząt gospodarskich. Osobny rozdział poświęcono paszom przemysłowym oraz dodatkom paszowym.
Autor: Heinz Jeroch, Antoni Lipiec
Rok wydania: 2012
Liczba stron: 363
Oprawa: miękka
Wydawnictwo: PWRiL
ISBN 978-83-09-01134-7