NOWOŚĆ!! Atlas chorób fizjologicznych roślin rolniczych SPRAWDŹ

Jak przyrządzić smaczną wołowinę. Poradnik z przepisami

Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej. Najważniejszą częścią poradnika jest wstęp, w którym czytelnik dowiaduje się o wartościach zdrowotnych mięsa wołowego, co trzeba wiedzieć kupując wołowinę, jak przechowywać wołowinę, co to jest wołowina dojrzała i kulinarna oraz jak ją uzyskać w warunkach domowych

Cena z ostatnich 30 dni przed obniżką
Cena z prenumeratą 18 zł 
Cena regularna 22,50 zł

Cena dla Prenumeratorów: 18,00 zł
więcej informacji o rabacie
Cena: 22,50 zł
Opis

Jak przyrządzić smaczną wołowinę

Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej. Najważniejszą częścią poradnika jest wstęp, w którym czytelnik dowiaduje się o wartościach zdrowotnych mięsa wołowego, co trzeba wiedzieć kupując wołowinę, jak przechowywać wołowinę, co to jest wołowina dojrzała i kulinarna oraz jak ją uzyskać w warunkach domowych. Interesującą częścią książki są porady kulinarne i słowniczek terminów, z którymi spotyka się kucharząca osoba. Ciekawostką książki jest również dodatek, w którym napisaliśmy o peklowaniu po staropolsku i o tradycjach żydowskiej kuchni.

Spis treści

1. Wstęp
2. Rasy bydła mięsnego hodowane w Polsce
3. Dlaczego wołowina?
4. Co trzeba wiedzieć, kupując wołowinę?
5. Z czego i jaka potrawa?
6. Przechowywanie wołowiny
7. Poradnik kucharzenia
8. Słowniczek
9. Marynaty, octy, przyprawy
10. Zupy
11. Dania główne
12. Przekąski zimne
13. Kluski
14. Sosy ciepłe
15. Sosy zimne
16. Surówki
17. Dodatek
18. Twój jadłospis na świąteczne, rodzinne dni
19. Alfabetyczny spis potraw

Autor: Ewa Konopka, Przemysław Jerzy Witek 

Rok wydania: 2007

Iiczba stron: 98

Format:150 x 210 mm

Oprawa: miękka

Wydawca: Agrart

ISBN 978-83-63801-00-7

285

Szczegółowe referencje

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Gospodyni – roczna prenumerata

W Gospodyni znajdziecie wszystko, co potrzebne jest nowoczesnej kobiecie mieszkającej na wsi. Dowiecie się, jak wykorzystywać...
Cena dla prenumeratorów: 69,00 zł
Cena Cena: 79,00 zł

Truskawka. Smaki z mojego...

Truskawki to jedne z najbardziej lubianych owoców. Ponieważ najlepiej smakują zerwane wprost z krzaczka , ich uprawa w...
Cena dla prenumeratorów: 7,99 zł
Cena Cena: 9,99 zł

Dynia. Smaki z mojego ogrodu

Wielki potencjał dyni sprawił, że stała się kulinarnym hitem i pojawia się niemal w każdej karcie dań. Zalicza się ją do...
Cena dla prenumeratorów: 7,99 zł
Cena Cena: 9,99 zł

Przepisy gospodyni

Książka Przepisy gospodyni  to ponad 60 lat kulinarnych doświadczeń zamkniętych w w pięknej oprawie. W publikacji...
Cena dla prenumeratorów: 35,00 zł
Cena Cena: 55,00 zł

Pakiet hodowcy bydła

Pakiet dla hodowcy bydła - zdrowe bydło, to większy zysk! Publikacja  Choroby bydła  podpowiada, jak dbać o dobrą...
Cena dla prenumeratorów: 50,00 zł
Cena Cena: 55,00 zł

Bioróżnorodność w...

Zobacz, o czym piszemy: Bioróżnorodność pomysłem na rolnictwo Czym jest bioróżnorodność Znaczenie bioróżnorodności w...
Cena dla prenumeratorów: 10,00 zł
Cena Cena: 12,00 zł

Zioła. Smaki z mojego ogrodu

Świeże zioła zawsze warto mieć pod ręką – to nieocenione przyprawy w kuchni, a przy tym rośliny o wielu drogocennych...
Cena dla prenumeratorów: 7,99 zł
Cena Cena: 9,99 zł

Odchów jałówek

W publikacji Odchów jałówek znajdują się najważniejsze informacje o pobraniu siary, odsadzeniu i przyrostach masy ciała...
Cena dla prenumeratorów: 29,00 zł
Cena Cena: 50,00 zł