NOWOŚĆ!! Biopreparaty dla zdrowych roślin i wysokich plonów SPRAWDŹ

Jak przyrządzić smaczną wołowinę. Poradnik z przepisami

Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej. Najważniejszą częścią poradnika jest wstęp, w którym czytelnik dowiaduje się o wartościach zdrowotnych mięsa wołowego, co trzeba wiedzieć kupując wołowinę, jak przechowywać wołowinę, co to jest wołowina dojrzała i kulinarna oraz jak ją uzyskać w warunkach domowych

Cena z ostatnich 30 dni przed obniżką
Cena z prenumeratą 18 zł 
Cena regularna 22,50 zł

Cena dla Prenumeratorów: 18,00 zł
więcej informacji o rabacie
Cena: 22,50 zł
Opis

Jak przyrządzić smaczną wołowinę

Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej. Najważniejszą częścią poradnika jest wstęp, w którym czytelnik dowiaduje się o wartościach zdrowotnych mięsa wołowego, co trzeba wiedzieć kupując wołowinę, jak przechowywać wołowinę, co to jest wołowina dojrzała i kulinarna oraz jak ją uzyskać w warunkach domowych. Interesującą częścią książki są porady kulinarne i słowniczek terminów, z którymi spotyka się kucharząca osoba. Ciekawostką książki jest również dodatek, w którym napisaliśmy o peklowaniu po staropolsku i o tradycjach żydowskiej kuchni.

Spis treści

1. Wstęp
2. Rasy bydła mięsnego hodowane w Polsce
3. Dlaczego wołowina?
4. Co trzeba wiedzieć, kupując wołowinę?
5. Z czego i jaka potrawa?
6. Przechowywanie wołowiny
7. Poradnik kucharzenia
8. Słowniczek
9. Marynaty, octy, przyprawy
10. Zupy
11. Dania główne
12. Przekąski zimne
13. Kluski
14. Sosy ciepłe
15. Sosy zimne
16. Surówki
17. Dodatek
18. Twój jadłospis na świąteczne, rodzinne dni
19. Alfabetyczny spis potraw

Autor: Ewa Konopka, Przemysław Jerzy Witek 

Rok wydania: 2007

Iiczba stron: 98

Format:150 x 210 mm

Oprawa: miękka

Wydawca: Agrart

ISBN 978-83-63801-00-7

285

Szczegółowe referencje

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Pamiętniki mieszkańców wsi....

Publikacja wydana z okazji 100-lecia niepodległości Polski. Przedstawia autentyczne, pełne dramatyzmu i patriotyzmu historie...
Cena dla prenumeratorów: 35,00 zł
Cena Cena: 45,00 zł

Truskawka. Smaki z mojego...

Truskawki to jedne z najbardziej lubianych owoców. Ponieważ najlepiej smakują zerwane wprost z krzaczka , ich uprawa w...
Cena dla prenumeratorów: 7,99 zł
Cena Cena: 9,99 zł

Użytki zielone –...

Użytki zielone mistrzowski plon i jakość. Praktyczna publikacja zawierająca porady dotyczące doboru gatunków i odmian,...
Cena dla prenumeratorów: 29,00 zł
Cena Cena: 50,00 zł

Pomidor. Smaki z mojego ogrodu

Pomidory warto jeść – opóźniają procesy starzenia, obniżają ciśnienie krwi, działają antynowotworowo , korzystnie wpływają...
Cena dla prenumeratorów: 7,99 zł
Cena Cena: 9,99 zł

Bioróżnorodność w...

Zobacz, o czym piszemy: Bioróżnorodność pomysłem na rolnictwo Czym jest bioróżnorodność Znaczenie bioróżnorodności w...
Cena dla prenumeratorów: 10,00 zł
Cena Cena: 12,00 zł

Biogazownia - relacja z...

Kod dostępu do relacji. Biogazownia , instalacja do produkcji biogazu, w tym rolniczego, pozyskiwanego dzięki...
Cena dla prenumeratorów: 9,90 zł
Cena Cena: 89,00 zł

Pakiet: 100 pytań o...

Zestaw dwóch praktycznych publikacji dla uprawiających pszenicę oraz rośliny strączkowe.
Cena dla prenumeratorów: 49,00 zł
Cena Cena: 89,00 zł

Kubek Rolniczka - top agrar...

Kubek Rolniczka top agrar Polska - kolor nadruku motywu kwiatowego nieco różni się na kubku od prezentowanego na...
Cena dla prenumeratorów: 32,00 zł
Cena Cena: 38,00 zł