NOWOŚĆ!! Atlas chorób fizjologicznych roślin rolniczych SPRAWDŹ

ATLAS CHORÓB ROŚLIN ROLNICZYCH

Atlas chorób roślin rolniczych to podręczny poradnik, dzięki któremu każdy rolnik z łatwością rozróżni choroby występujące na roślinach uprawnych. Zawiera opisy około 90 chorób występujących przede wszystkim w zbożach, kukurydzy, rzepaku, buraku cukrowym, ziemniaku, bobiku, łubinie i grochu. Podstawowym elementem charakterystyki patogena są objawy choroby na różnych częściach roślin uprawnych, tj. na siewkach, liściach, korzeniach, łodydze, kłosie czy źdźble

Cena z ostatnich 30 dni przed obniżką
Cena z prenumeratą 56 zł 
Cena regularna 69 zł

Cena dla Prenumeratorów: 56,00 zł
więcej informacji o rabacie
Cena: 69,00 zł
Opis

Atlas chorób roślin rolniczych to podręczny poradnik, dzięki któremu każdy rolnik z łatwością rozróżni choroby występujące na roślinach uprawnych. Zawiera opisy około 90 chorób występujących przede wszystkim w zbożach, kukurydzy, rzepaku, buraku cukrowym, ziemniaku, bobiku, łubinie i grochu. Podstawowym elementem charakterystyki patogena są objawy choroby na różnych częściach roślin uprawnych, tj. na siewkach, liściach, korzeniach, łodydze, kłosie czy źdźble. W poradniku pokrótce omówiono ponadto rozwój i źródło infekcji oraz czynniki sprzyjające rozwojowi choroby i jej występowaniu, a także szkodliwość poszczególnych patogenów (łącznie z progami ekonomicznej szkodliwości), terminy i metody zwalczania. Każdy opis wzbogacają kolorowe fotografie, na których przedstawiono omawiane objawy chorobowe.

Atlas chorób roślin rolniczych to podręczny poradnik, dzięki któremu każdy rolnik z łatwością rozróżni choroby występujące na roślinach uprawnych. Zawiera opisy około 90 chorób występujących przede wszystkim w zbożach, kukurydzy, rzepaku, buraku cukrowym, ziemniaku, bobiku, łubinie i grochu. Podstawowym elementem charakterystyki patogena są objawy choroby na różnych częściach roślin uprawnych, tj. na siewkach, liściach, korzeniach, łodydze, kłosie czy źdźble. W poradniku pokrótce omówiono ponadto rozwój i źródło infekcji oraz czynniki sprzyjające rozwojowi choroby i jej występowaniu, a także szkodliwość poszczególnych patogenów (łącznie z progami ekonomicznej szkodliwości), terminy i metody zwalczania. Każdy opis wzbogacają kolorowe fotografie, na których przedstawiono omawiane objawy chorobowe.

Autor: prof. dr hab. Marek Korbas, dr Ewa Jajor, dr inż. Joanna Horoszkiewicz-Janka, mgr inż. Jakub Danielewicz

Format: 245x225

Ilość stron: 224

Rok wydania: 2018

Okładka: twarda

WydawnictwoHortpress Sp. z o.o.

ISBN 978-83-65782-36-6

2031

Szczegółowe referencje

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Zdrowie świń prewencja i...

Wyjątkowe wydanie oprawione w szarą ekoskórę! Najnowsza książka prof. Zygmunta Pejsaka przygotowana we współpracy z...
Cena dla prenumeratorów: 249,00 zł
Cena Cena: 349,00 zł

Pakiet - Rzepak -...

Idealnie dopasowany pakiet! Rzepak – przewodnik polowy  zawiera wszystkie niezbędne informacje na temat agrotechniki...
Cena dla prenumeratorów: 49,00 zł
Cena Cena: 79,00 zł

Instrukcja pobierania prób...

Ściągnij pdf z zasadami pobierania prób glebowych i wydrukuj w domu! Analiza gleby daje podstawowe informacje o jej...
Cena dla prenumeratorów: 3,00 zł
Cena Cena: 5,00 zł

Podcast _ Jak wypełnić...

Podcast - Modernizacja gospodarstw rolnych z PROW. Co trzeba zrobić aby poprawnie złożyć wniosek i mieć szansę na...
Cena dla prenumeratorów: 6,00 zł
Cena Cena: 12,00 zł

Jabłonie

Publikacja skierowana do sadowników uprawiających lub planujących uprawę jabłoni. Kompleksowo przedstawia zasady uprawy...
Cena dla prenumeratorów: 32,00 zł
Cena Cena: 39,00 zł

Ziemniaki - relacja z...

Kod dostępu do relacji Ziemniaki - to wymagająca roślina, któr a stała się jedną z najważniejszych roślin uprawnych....
Cena dla prenumeratorów: 9,90 zł
Cena Cena: 89,00 zł

Rolnictwo precyzyjne - ile...

Kod dostępu do relacji Rolnictwo precyzyjne - ile kosztuje, jakie daje korzyści? W programie webinarium znajdziesz...
Cena Cena: 9,90 zł

Zioła. Smaki z mojego ogrodu

Świeże zioła zawsze warto mieć pod ręką – to nieocenione przyprawy w kuchni, a przy tym rośliny o wielu drogocennych...
Cena dla prenumeratorów: 7,99 zł
Cena Cena: 9,99 zł