Waluta:
Koszyk
Miód. Smaki z mojego ogrodu
Z naszego poradnika dowiesz się jak powstaje miód, jakie są jego właściwości i rodzaje. Podpowiadamy jak założyć pasiekę we własnym ogrodzie.
Prezentujemy krótki rys historyczny pszczelarstwa. I wreszcie – proponujemy wiele przepisów na potrawy, w których wykorzystywany jest miód.
Dodatek miodu do potraw – zarówno ciast, jak i mięs – zdecydowanie je uszlachetnia.
Z nami poznasz smaki natury!
Cena z ostatnich 30 dni przed obniżką
Cena z prenumeratą 7,99 zł
Cena regularna 9,99 zł
Miód. Smaki z mojego ogrodu
Miód bez wątpienia jest produktem wyjątkowym. I nie ma w tym żadnej przesady, bowiem możemy go uznać za coś niezwykłego, co czerpiemy dzięki pszczołom z samej natury. Bo czyż miód, będący najbardziej znanym i lubianym owocem pracy pszczół, nie jest cudem natury. Nie tylko jest smaczny, ale także zdrowy! Chyba trudno o lepsze połączenie zalet produktu spożywczego. Jakby tego było mało, to jeszcze pszczoły produkują go w różnych rodzajach, w zależności, które pożytki roślinne w sezonie wiosenno-letnim zwabią je swoim nektarem. A każdy rodzaj miodu to inny smak, inny zapach, a nawet inna konsystencja.
Z naszego poradnika dowiesz się jak powstaje miód, jakie są jego właściwości i rodzaje. Podpowiadamy jak założyć pasiekę we własnym ogrodzie. Prezentujemy krótki rys historyczny pszczelarstwa. I wreszcie – proponujemy wiele przepisów na potrawy, w których wykorzystywany jest miód. Dodatek miodu do potraw – zarówno ciast, jak i mięs – zdecydowanie je uszlachetnia.
Spis treści:
- Miód od starożytności do czasów współczesnych 7
- Historia pszczelarstwa 12
- Właściwości, powstanie i skład miodu 15
- Rodzaje miodów 21
- Inne produkty pszczele 51
- Ule we własnym ogrodzie 57
- Miód w kuchni 62
- Przepisy kulinarne strony: 63 -102
Z nami poznasz smaki natury!
Format: 210x145
Liczba stron: 104
Wydawnictwo: VIRIDIA Sp. z o.o.