Waluta:
Koszyk
Jabłka. Smaki z mojego ogrodu
Jabłka przyciągają wzrok atrakcyjnym kształtem, barwą i zapachem. Delektujemy się ich jędrnością, kruchością, soczystością, smakiem i aromatem. Dostarczają niezbędnych składników dla człowieka, takich jak: łatwo przyswajalnych cukrów (glukozy i fruktozy), kwasów organicznych, pektyn, błonnika, soli mineralnych i witamin
Cena z ostatnich 30 dni przed obniżką
Cena z prenumeratą 7,99 zł
Cena regularna 9,99 zł
JABŁKA. SMAKI Z MOJEGO OGRODU
Jabłka przyciągają wzrok atrakcyjnym kształtem, barwą i zapachem. Delektujemy się ich jędrnością, kruchością, soczystością, smakiem i aromatem. Dostarczają niezbędnych składników dla człowieka, takich jak: łatwo przyswajalnych cukrów (glukozy i fruktozy), kwasów organicznych, pektyn, błonnika, soli mineralnych i witamin.
Z naszego poradnika dowiesz się, jak wybrać dobre odmiany do uprawy i zapewnić im najlepsze warunki wzrostu. Podpowiadamy jak sadzić i pielęgnować drzewka jabłoni. W skrócie omawiamy choroby i szkodniki, jakie atakują jabłonie. Prezentujemy krótki rys historyczny jabłek i jabłoni. I wreszcie – proponujemy wiele przepisów na potrawy z jabłek. Owoce te bowiem doskonale nadają się do deserów, sałatek, a także dań z mięsa. Z nami poznasz smak własnego ogrodu!
Spis treści
- Jabłka od starożytności do czasów współczesnych 6
- Uprawa jabłoni 14
- Choroby i szkodniki jabłoni 37
- Dobór odmian jabłoni 42
- Jabłka w kuchni 53
- Przepisy kulinarne strony: 54 -94
Wydawca: Hortpress Sp. z o.o.
Format: A5
Ilość stron: 96
Wydanie: 2017