

Powierzchnia upraw kukurydzy cukrowej w naszym kraju wciąż wzrasta. Głównym odbiorcą kolb jest rynek przetwórczy, jednak coraz większego znaczenia nabiera produkcja kukurydzy na rynek świeży – do bezpośredniego spożycia w postaci kolb gotowanych, surowych lub z grilla. Autorka porusza w książce zagadnienia dotyczące wymagań klimatycznych i glebowych rośliny, metod jej uprawy, pielęgnacji plantacji oraz sposobów ochrony kukurydzy cukrowej przed najgroźniejszymi szkodnikami i chorobami.
Uprawa kukurydzy cukrowej - powierzchnia upraw kukurydzy cukrowej w naszym kraju wciąż wzrasta. Głównym odbiorcą kolb jest rynek przetwórczy, jednak coraz większego znaczenia nabiera produkcja kukurydzy na rynek świeży – do bezpośredniego spożycia w postaci kolb gotowanych, surowych lub z grilla. Autorka porusza w książce zagadnienia dotyczące wymagań klimatycznych i glebowych rośliny, metod jej uprawy, pielęgnacji plantacji oraz sposobów ochrony kukurydzy cukrowej przed najgroźniejszymi szkodnikami i chorobami.
Autor: Jadwiga Borowiak
Rok wydania: 2015
Format: B5
Liczba stron: 92
Wydawca: Hortpress Sp z o.o.