NOWOŚĆ!! Atlas chorób fizjologicznych roślin rolniczych SPRAWDŹ

Jak obniżyć koszty nawożenia azotem - relacja z webinarium

Kod dostępu do relacji

Temat nawożenia oraz obniżenia kosztu podjęła się redakcja Tygodnik Poradnik Rolniczy  

Terminy i dawki nawożenia azotem w rolnictwie - prof. dr hab. Witold Szczepaniak, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Pytania i odpowiedzi dotyczące optymalnego nawożenia azotem zbóż i kukurydzy, m.in.:

  • jaka jest różnica w nawożeniu tradycyjnych upraw i tych bez orkowych?
  • kiedy zalecane jest nawożenie RSM?
  • czy rolnikowi opłaca się używać inhibitorów?
  • w jakich dawkach warto stosować inhibitory?
  • jakimi jeszcze związkami warto dokarmiać zboża, kukurydzę i rzepak na początku nowego sezonu wegetacyjnego?

Na pytania odpowiadać będą:

prof. dr hab. Witold Szczepaniak
Jerzy Mleczko 

Na podstawie art. 38  Ustawy o prawach konsumenta - kody elektroniczne nie podlegają zwrotowi.

Cena dla Prenumeratorów: 9,90 zł
więcej informacji o rabacie
Cena: 89,00 zł
Opis

Jak obniżyć koszty nawożenia azotem - relacja z webinarium

Jedną w ważniejszych kwestii w rolnictwie jest nawożenie azotem. Jest to tak ważne ze względu na to, że azot ma ogromny wpływ na wzrost roślin a zatem przyszłe plony, ale ważne jest też dlatego, że jest to ściśle regulowane przez prawo. Rolnicy zatem stoją przed wieloma problemami związanymi z wyborem najlepszego momentu kiedy podać azot, ile i w jakiej formie, aby uzyskać najlepszy wzrost i by uchronić się przed popełnieniem błędu. 

Temat nawożenia, jak i odpowiedzi na pytanie dot. obniżenia kosztu podjęła się redakcja Tygodnik Poradnik Rolniczy  

Terminy i dawki nawożenia azotem w rolnictwie - prof. dr hab. Witold Szczepaniak, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Pytania i odpowiedzi dotyczące optymalnego nawożenia azotem zbóż i kukurydzy, m.in.:

  • jaka jest różnica w nawożeniu tradycyjnych upraw i tych bez orkowych?
  • kiedy zalecane jest nawożenie RSM?
  • czy rolnikowi opłaca się używać inhibitorów?
  • w jakich dawkach warto stosować inhibitory?
  • jakimi jeszcze związkami warto dokarmiać zboża, kukurydzę i rzepak na początku nowego sezonu wegetacyjnego?

Na pytania odpowiadać będą:

prof. dr hab. Witold Szczepaniak z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Jerzy Mleczko 
agronom odpowiadający za stan upraw w ponad 20 gospodarstwach rolnych
główny specjalista ds. upraw rolnych w firmie WIALAN

web_tpr

Szczegółowe referencje

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Biogazownia - relacja z...

Kod dostępu do relacji. Biogazownia , instalacja do produkcji biogazu, w tym rolniczego, pozyskiwanego dzięki...
Cena dla prenumeratorów: 9,90 zł
Cena Cena: 89,00 zł

ATLAS CHORÓB ROŚLIN ROLNICZYCH

Atlas chorób roślin rolniczych to podręczny poradnik, dzięki któremu każdy rolnik z łatwością rozróżni choroby występujące...
Cena dla prenumeratorów: 56,00 zł
Cena Cena: 69,00 zł

Seminarium uprawowe top...

RELACJA Z 2 DNIA XI SEMINARIUM UPRAWOWEGO Temat: Nowe spojrzenie na ochronę pod wpływem zmian klimatu i przepisów J...
Cena dla prenumeratorów: 40,00 zł
Cena Cena: 125,00 zł
Pszenica jakościowa w...
  • Wyprzedaż!

Pszenica jakościowa w...

Poradnik Pszenica jakościowa w mistrzowskiej uprawie zawiera kompleksową wiedzę o tym wymagającym kierunku produkcji....
Cena dla prenumeratorów: 15,00 zł
Cena Cena: 25,00 zł

Relacja z SEMINARIUM...

Jeśli uczestniczyłeś w seminarium, na Twój adres e-mail, podany w zgłoszeniu został wysłany link z bezpłatnym dostępem do...
Cena dla prenumeratorów: 100,00 zł
Cena Cena: 250,00 zł
GREENING
  • Wyprzedaż!

GREENING

W publikacji podpowiadamy, jak spełnić wymogi greeningu i zarobić na uprawie roślin kwalifikujących się do zazielenienia. Na...
Cena dla prenumeratorów: 5,00 zł
Cena Cena: 10,00 zł

Instrukcja pobierania prób...

Ściągnij pdf z zasadami pobierania prób glebowych i wydrukuj w domu! Analiza gleby daje podstawowe informacje o jej...
Cena dla prenumeratorów: 3,00 zł
Cena Cena: 5,00 zł

Zdrowie świń prewencja i...

Wyjątkowe wydanie oprawione w szarą ekoskórę! Najnowsza książka prof. Zygmunta Pejsaka przygotowana we współpracy z...
Cena dla prenumeratorów: 249,00 zł
Cena Cena: 349,00 zł