NOWOŚĆ!! Biopreparaty dla zdrowych roślin i wysokich plonów SPRAWDŹ

Jak obniżyć koszty nawożenia azotem - relacja z webinarium

Kod dostępu do relacji

Temat nawożenia oraz obniżenia kosztu podjęła się redakcja Tygodnik Poradnik Rolniczy  

Terminy i dawki nawożenia azotem w rolnictwie - prof. dr hab. Witold Szczepaniak, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Pytania i odpowiedzi dotyczące optymalnego nawożenia azotem zbóż i kukurydzy, m.in.:

  • jaka jest różnica w nawożeniu tradycyjnych upraw i tych bez orkowych?
  • kiedy zalecane jest nawożenie RSM?
  • czy rolnikowi opłaca się używać inhibitorów?
  • w jakich dawkach warto stosować inhibitory?
  • jakimi jeszcze związkami warto dokarmiać zboża, kukurydzę i rzepak na początku nowego sezonu wegetacyjnego?

Na pytania odpowiadać będą:

prof. dr hab. Witold Szczepaniak
Jerzy Mleczko 

Na podstawie art. 38  Ustawy o prawach konsumenta - kody elektroniczne nie podlegają zwrotowi.

Cena dla Prenumeratorów: 9,90 zł
więcej informacji o rabacie
Cena: 89,00 zł
Opis

Jak obniżyć koszty nawożenia azotem - relacja z webinarium

Jedną w ważniejszych kwestii w rolnictwie jest nawożenie azotem. Jest to tak ważne ze względu na to, że azot ma ogromny wpływ na wzrost roślin a zatem przyszłe plony, ale ważne jest też dlatego, że jest to ściśle regulowane przez prawo. Rolnicy zatem stoją przed wieloma problemami związanymi z wyborem najlepszego momentu kiedy podać azot, ile i w jakiej formie, aby uzyskać najlepszy wzrost i by uchronić się przed popełnieniem błędu. 

Temat nawożenia, jak i odpowiedzi na pytanie dot. obniżenia kosztu podjęła się redakcja Tygodnik Poradnik Rolniczy  

Terminy i dawki nawożenia azotem w rolnictwie - prof. dr hab. Witold Szczepaniak, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

Pytania i odpowiedzi dotyczące optymalnego nawożenia azotem zbóż i kukurydzy, m.in.:

  • jaka jest różnica w nawożeniu tradycyjnych upraw i tych bez orkowych?
  • kiedy zalecane jest nawożenie RSM?
  • czy rolnikowi opłaca się używać inhibitorów?
  • w jakich dawkach warto stosować inhibitory?
  • jakimi jeszcze związkami warto dokarmiać zboża, kukurydzę i rzepak na początku nowego sezonu wegetacyjnego?

Na pytania odpowiadać będą:

prof. dr hab. Witold Szczepaniak z Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu

Jerzy Mleczko 
agronom odpowiadający za stan upraw w ponad 20 gospodarstwach rolnych
główny specjalista ds. upraw rolnych w firmie WIALAN

web_tpr

Szczegółowe referencje

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Pszenica jakościowa w...
  • Wyprzedaż!

Pszenica jakościowa w...

Poradnik Pszenica jakościowa w mistrzowskiej uprawie zawiera kompleksową wiedzę o tym wymagającym kierunku produkcji....
Cena dla prenumeratorów: 15,00 zł
Cena Cena: 25,00 zł

Azot taniej? - publikacja PDF

Azot taniej? publikacja PDF
Cena dla prenumeratorów: 6,00 zł
Cena Cena: 8,00 zł

Druga dawka azotu oraz reg....

Kod dostępu do relacji Redakcja top agrar Polska przygotowała webinarium, w którym zostały poruszone najważniejsze...
Cena dla prenumeratorów: 9,90 zł
Cena Cena: 100,00 zł
Tabela adiuwantów -... Tabela adiuwantów -...
  • -2,00 zł

Tabela adiuwantów -...

CENA OMNIBUS: 3,00 ZŁ Tabela adiuwantów jest koniecznym wsparciem w zabiegach ochrony roślin, dowiesz się, które...
Cena Cena: 3,00 zł

Zbiór zadań...

Zbiór zadań przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikację ROL.11. Prowadzenie chowu i inseminacji zwierząt....
Cena dla prenumeratorów: 31,20 zł
Cena Cena: 39,00 zł

Pszenica ozima – przewodnik...

Pszenica ozima – przewodnik polowy to swego rodzaju kalendarz, aktualny przez wiele lat, opracowany przez redakcję top...
Cena dla prenumeratorów: 45,00 zł
Cena Cena: 69,00 zł

Wapnowanie to konieczność

W publikacji Wapnowanie to konieczność autorzy piszą, że pomimo uruchomienia w 2019 r. "Ogólnopolskiego programu regeneracji...
Cena dla prenumeratorów: 29,00 zł
Cena Cena: 34,90 zł

Zatrudnianie pracowników...

Publikacja PDF zawiera przedstawienie różnych form zatrudnienia właściwych dla wykonywania prac sezonowych. Wskazuje...
Cena dla prenumeratorów: 14,90 zł
Cena Cena: 15,90 zł