NOWOŚĆ! Katalog ciągników 2024. Ponad 1200 modeli! SPRAWDŹ

Jak przyrządzić smaczną wołowinę. Poradnik z przepisami

Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej. Najważniejszą częścią poradnika jest wstęp, w którym czytelnik dowiaduje się o wartościach zdrowotnych mięsa wołowego, co trzeba wiedzieć kupując wołowinę, jak przechowywać wołowinę, co to jest wołowina dojrzała i kulinarna oraz jak ją uzyskać w warunkach domowych.

Cena dla Prenumeratorów: 18,00 zł
więcej informacji o rabacie
Cena: 22,50 zł
Opis

Jak przyrządzić smaczną wołowinę

Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej. Najważniejszą częścią poradnika jest wstęp, w którym czytelnik dowiaduje się o wartościach zdrowotnych mięsa wołowego, co trzeba wiedzieć kupując wołowinę, jak przechowywać wołowinę, co to jest wołowina dojrzała i kulinarna oraz jak ją uzyskać w warunkach domowych. Interesującą częścią książki są porady kulinarne i słowniczek terminów, z którymi spotyka się kucharząca osoba. Ciekawostką książki jest również dodatek, w którym napisaliśmy o peklowaniu po staropolsku i o tradycjach żydowskiej kuchni.

Spis treści

1. Wstęp
2. Rasy bydła mięsnego hodowane w Polsce
3. Dlaczego wołowina?
4. Co trzeba wiedzieć, kupując wołowinę?
5. Z czego i jaka potrawa?
6. Przechowywanie wołowiny
7. Poradnik kucharzenia
8. Słowniczek
9. Marynaty, octy, przyprawy
10. Zupy
11. Dania główne
12. Przekąski zimne
13. Kluski
14. Sosy ciepłe
15. Sosy zimne
16. Surówki
17. Dodatek
18. Twój jadłospis na świąteczne, rodzinne dni
19. Alfabetyczny spis potraw

Autor: Ewa Konopka, Przemysław Jerzy Witek 

Rok wydania: 2007

Iiczba stron: 98

Format:150 x 210 mm

Oprawa: miękka

Wydawca: Agrart

ISBN 978-83-63801-00-7

21 Przedmioty
285

Szczegółowe referencje

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Odchów cieląt

W publikacji Odchów cieląt podpowiadamy, jak uniknąć błędów w odchowie młodzieży. Zaczynamy do samego początku, tj. od...
Cena dla prenumeratorów: 19,00 zł
Cena Cena: 25,00 zł

Pakiet: 100 pytań o...

Zestaw dwóch praktycznych publikacji dla uprawiających pszenicę oraz rośliny strączkowe.
Cena dla prenumeratorów: 49,00 zł
Cena Cena: 89,00 zł

Fotowoltaika - relacja z...

Kod dostępu do relacji Fotowoltaika , to jeden z bardziej popularnych tematów związanych z oszczędnością energii ....
Cena dla prenumeratorów: 9,90 zł
Cena Cena: 89,00 zł

Biogazownia - relacja z...

Kod dostępu do relacji. Biogazownia , instalacja do produkcji biogazu, w tym rolniczego, pozyskiwanego dzięki...
Cena dla prenumeratorów: 9,90 zł
Cena Cena: 89,00 zł

Dynia. Smaki z mojego ogrodu

Wielki potencjał dyni sprawił, że stała się kulinarnym hitem i pojawia się niemal w każdej karcie dań. Zalicza się ją do...
Cena dla prenumeratorów: 7,99 zł
Cena Cena: 9,99 zł

To ja, Jeżyk. Książka dla...

Jeże pojawiły się na Ziemi 15 milionów lat temu. Chociaż są małe, to niczego się nie boją – ani węży, ani trucizn, ani...
Cena dla prenumeratorów: 24,90 zł
Cena Cena: 29,00 zł

Kubek Rolniczka - top agrar...

Kubek Rolniczka top agrar Polska - kolor nadruku motywu kwiatowego nieco różni się na kubku od prezentowanego na...
Cena dla prenumeratorów: 32,00 zł
Cena Cena: 38,00 zł

Pomidor. Smaki z mojego ogrodu

Pomidory warto jeść – opóźniają procesy starzenia, obniżają ciśnienie krwi, działają antynowotworowo , korzystnie wpływają...
Cena dla prenumeratorów: 7,99 zł
Cena Cena: 9,99 zł