NOWOŚĆ!! Biopreparaty dla zdrowych roślin i wysokich plonów SPRAWDŹ

Przepisy gospodyni

Książka Przepisy gospodyni to ponad 60 lat kulinarnych doświadczeń zamkniętych w w pięknej oprawie. W publikacji prezentujemy wybrane, unikatowe przepisy pochodzące z czasopisma Gospodyni z lat 1957 - 2020.  Przystawki, wśród których jest przepis z lat siedemdziesiątych na wyśmienite kapuśniaczki czy na współczesne minipasztety z żurawiną i rukolą. 
Doskonałe przepisy i wysmakowane zdjęcia to zdecydowanie atuty naszej książki. Czasem trzeba mieć dosłownie kilka najprostszych produktów, by dzięki Przepisom Gospodyni wyczarować przepyszne danie. Przeglądając pozycje i szukając pomysłu na posiłek, czytelnicy będą mieli też okazję przenieść się w czasie i wspomnieć to, co działo się w kuchni naszych mam czy babć i cieszyć się znakomitym jedzeniem!  Wzruszająca podróż kulinarna gwarantowana!

Cena z ostatnich 30 dni przed obniżką
Cena z prenumeratą 35 zł 
Cena regularna 55 zł 

Cena dla Prenumeratorów: 35,00 zł
więcej informacji o rabacie
Cena: 55,00 zł
Opis

Książka Przepisy gospodyni to ponad 60 lat kulinarnych doświadczeń zamkniętych w w pięknej oprawie. W publikacji prezentujemy wybrane, unikatowe przepisy pochodzące z czasopisma Gospodyni z lat 1957 - 2020.  Przystawki, wśród których jest przepis z lat siedemdziesiątych na wyśmienite kapuśniaczki czy na współczesne minipasztety z żurawiną i rukolą. Smakowite zupy z dumnie przez nas reprezentowana ormiańską zupa z pokrzyw czy kremem z pora, gruszki i ziemniaków.
Bogaty zestaw potraw, które możemy serwować jako dania główne - wyborna wątróbka z dynią czy niespotykane racuchy z kaszy gryczanej ze śledziami.

Doskonałe przepisy i wysmakowane zdjęcia to zdecydowanie atuty naszej książki. Czasem trzeba mieć dosłownie kilka najprostszych produktów, by dzięki Przepisom Gospodyni wyczarować przepyszne danie. Przeglądając pozycjei szukając pomysłu na posiłek, czytelnicy będą mieli też okazję przenieść się w czasie i wspomnieć to, co działo się w kuchni naszych mam czy babć. Wzruszająca podróż kulinarna gwarantowana!
Zapraszamy do korzystania ze sprawdzonych przepisów zgromadzonych w Przepisach Gospodyni. Wystarczy sięgnąć po jeden z nich i cieszyć się znakomitym jedzeniem!

LISTA PRZEPISÓW

PRZYSTAWKI 8

Sałatka z kapusty włoskiej z żurawinami 8

Ciasto szpinakowo-gryczane 9

Czapaty – chleb indyjski 10

Cebula duszona z jabłkami 11

Masa jajeczna do chleba 12

Masa śledziowa do chleba 13

Kanapki z pastą awokado i pomidorami 14

Zimowe pomidory 15

Pieczarki faszerowane 16  

Ziemniaczane chipsy 17

Kapuśniaczki 18

Pasztet z gęsi z żurawiną 19

Minipasztety z żurawiną i rukolą 20  

Pasztet drobiowy z grzybami 21

Sałatka kwiatowa 22

Sałatka z botwinką 23

Sałatka z buraków pieczonych 24

Sałatka z chabrami 25

Sałatka z truskawkami, pomidorami i mozzarellą 26

Sałatka ze szpinakiem i truskawkami 27

Śliwki w bekonie 28

Świąteczne śledzie w cukrze i cynamonie 29

Uszka drożdżowe z makiem na Wigilię 30

Uszka kresowe z grzybami na Wigilię 31

Śledzie w oleju z pomidorkami confit 32

Surówka z jarmużu 33

 

ZUPY 34

Chłodnik miętowy z cytryną 34

Ogórkowy chłodnik 35

Chłodnik pomidorowy 36

Flaczki inaczej 37

Krem z pora, gruszki i ziemniaków 38

Ormiańska zupa z pokrzyw 39

Rosół z gęsi z domowym makaronem 40

Zupa jabłkowa 41

Zupa wiśniowa 42

Zupa z czerwonej papryki 43

Zupa cytrynowa z ryżem 44

Zupa z marchwi na mleku 45

Zupa z pora z orzechami laskowymi 46

Zupa rybna 47

DANIA GŁÓWNE  48

Filet z kurczaka ze szpinakiem 48

Grillowany kurczak z truskawkowym sosem chili 49

Gulasz z kaszą jaglaną 50

Polędwiczki curry 51

Pierś z kaczki z sosem chrzanowo-żurawinowym 52

Szynka pieczona z sosem porzeczkowo-chrzanowym 53

Kulki mięsno-szpinakowe 54

Kotlety z kaszy i mięsa 55

Skrzydełka smażone 56

Wątróbka w jesiennej odsłonie 57

Szaszłyki z dyni i kurczaka 58

Pomidory nadziewane mięsem i ryżem 59

Naleśniki zapiekane z mięsem mielonym 60

Frittata z szynką, szpinakiem i fetą 61

Frittata z ziemniakami, szpinakiem i serem kozim 62

Ziemniaki duszone z boczkiem 63

Zapiekanka ze szpinaku 64

Marchew po mazursku 65

Kluski kładzione piwne 66

Kluski z makiem i boczkiem 67

Makaron z serem i słoniną 68

Panierowane 69

Dorsz na purée dyniowym 70

Dorsz smażony panierowany 71

Karp faszerowany cebulą 72

Pieczony pstrąg w sosie pietruszkowym 73  

Pierogi z Uchań 74

Krokiety z jaj 75

Kapusta młoda w śmietanie 76

Kluski mleczne kładzione 77

Kotlety z fasoli 78

Naleśniki ziemniaczane z pieczarkami 79

Tarta z botwinką, fetą i ricottą 80

Placki ziemniaczano-dyniowe 81

Wiosenne placki ziemniaczane 82

Racuchy z kaszy gryczanej ze śledziami 83

Racuszki z kaszy jaglanej 84

Ołatki 85

Racuchy z sera 86

Racuszki z kwiatami bzu czarnego 87

Śliwki smażone w cieście 88

Omlet biszkoptowy 89

Knedle z truskawkami 90

DESERY 91

Alberty 91

Babka malinowa 92

Bardzo szybka szarlotka 93

Bułka z dynią 94

Puszysta rolada z malinami 95

Ciasteczka z chabrami 96

Ciastka na niedzielę 97

Kwiaty akacji w cieście naleśnikowym 98

Drożdżówki z jagodami 99

Jagodowa babka 100

Rogaliki porzeczkowe 101

Ciasto czekoladowe 102

Ciasto czekoladowe z masą jagodową 103

Deser czekoladowy z malinami 104

Deser czekoladowy z pistacjami 105

Deser malinowy 106

Deser truskawkowy 107

Galaretka fiołkowa z bitą śmietaną 108  

Galaretka z kwiatów bzu czarnego 109

Gruszki pieczone z ricottą 110

Jabłka w sosie waniliowym 111

Oszukane lody 112

Lody truskawkowe 113

Lody waniliowe 114

Makowa panienka 115

Makowe serduszka 116

Piegusek 117

Deser z czarnej porzeczki z chlebem razowym 118

Owocowy wieniec – ciasto ptysiowe 119

Nugat 120

Piernik 121

Papatacze 122

Pascha wielkanocna 123  

Pavlova z jagodami 124

Mus z rabarbaru 125

Mus z jabłek 126

Gofry akacjowe z miodem 127

Potrawa serowo-śliwkowa 128

Tort truskawkowo-kokosowy 129

NAPOJE 130

Lemoniada fiołkowa 130  

Lemoniada z kwiatów bzu czarnego 131  

Shake jagodowy 132

Shake malinowy 133

Śliwkowe smoothie 134

Koktajl truskawkowo-szpinakowy 135  

Różoniada (lemoniada różana) 136

Syrop fiołkowy 137

Syrop z mniszka lekarskiego 138  

MARYNATY 139

Dynia marynowana 139  

Chutney z jabłek 140

Chutney śliwkowo-jabłkowy 141

Gruszki w occie z rozmarynem 142

Prawdziwki marynowane 143

Jabłka w przecierze pomidorowym 144

Przecier z jabłek i dyni 145

DODATKI 146

Suszone kwiaty bzu czarnego 146

Nalewka z mniszka lekarskiego 147 

Objętość książki: 160 str.
Format: 230 x 295
Papier: kreda gloss

Wydawnictwo: GRUPA COGITO Sp. z o.o.

56

Szczegółowe referencje

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Dynia. Smaki z mojego ogrodu

Wielki potencjał dyni sprawił, że stała się kulinarnym hitem i pojawia się niemal w każdej karcie dań. Zalicza się ją do...
Cena dla prenumeratorów: 7,99 zł
Cena Cena: 9,99 zł

Atlas chorób roślin...

Diagnostyka chorób roślin rolniczych wchodzi na wyższy poziom. Teraz dzięki  atlasowi chorób roślin rolniczych dla praktyków...
Cena dla prenumeratorów: 75,00 zł
Cena Cena: 150,00 zł

Jak przyrządzić smaczną...

Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej. Najważniejszą częścią poradnika jest wstęp, w...
Cena dla prenumeratorów: 18,00 zł
Cena Cena: 22,50 zł

Instrukcja pobierania prób...

Ściągnij pdf z zasadami pobierania prób glebowych i wydrukuj w domu! Analiza gleby daje podstawowe informacje o jej...
Cena dla prenumeratorów: 3,00 zł
Cena Cena: 5,00 zł

Koszulka męska - MOJA DROGA

Koszulka męska z nadrukiem:  MOJA DROGA . Koszulka jest wykonana z wysokiej jakości bawełny i doskonale wchłania wilgoć....
Cena dla prenumeratorów: 45,00 zł
Cena Cena: 50,00 zł

Truskawka. Smaki z mojego...

Truskawki to jedne z najbardziej lubianych owoców. Ponieważ najlepiej smakują zerwane wprost z krzaczka , ich uprawa w...
Cena dla prenumeratorów: 7,99 zł
Cena Cena: 9,99 zł

Nowe trendy w hodowli i...

Nowe trendy w hodowli i produkcji kur. Autorzy książkę tą adresują do osób zainteresowanych nowoczesnym drobiarstwem....
Cena dla prenumeratorów: 38,00 zł
Cena Cena: 47,50 zł

Cięcie drzew i krzewów...

Cięcie drzew i krzewów owocowych książka zawierająca szczegółowe instrukcje dotyczące formowania i cięcia koron...
Cena dla prenumeratorów: 50,00 zł
Cena Cena: 55,00 zł