Waluta:
Koszyk
Warzywa Nr 9/2025
W numerze m.in.:
- Papryka pod kombajn
- Potencjał bakterii Azotobacter
- Arbuzy i melony z Polski
Od redaktora
Jesień – czas spotkań branży warzywniczej
AKTUALNOŚCI
Ogrodniczy kurier
Rynkowe trendy
Czytelnicy pytają
Rynek i prawo
Akademia szkoli młodych mechaników
Temat numeru
Sezon 2025 w produkcji warzyw ciepłolubnych
Papryka do zbioru mechanicznego
Paprykowe serce Polski
Uprawa
Warzywa chronimy do końca
Cebulowe pola w cieniu Ślęży
Potencjał bakterii z rodzaju Azotobacter w uprawie roślin
Kapusta do kiszenia pod Żmigrodem
Malinowy król Sandomierza
Spotkania z branżą
Cebulowi specjaliści
Egzotyczne warzywa w sercu Mazowsza
Z pola do plonu – innowacje w uprawie marchwi
Ochrona
Ostatnie zabiegi na kapustę do przechowywania
TECHNIKA
Zbiór kombajnowy pomidorów w Żarkach
Ze świata maszyn
Projekt INFOCAP
Ekologiczny topinambur z Józefowa
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne warzyw – dobre praktyki rolnicze
Ziemniaki jadalne
Rynek
Wcześnie zadbaj o stanowisko
Długie składowanie pod specjalnym nadzorem…
Kontrolowana atmosfera to cel nr 1 przechowalni
Umyją, zdezynfekują i poprawią estetykę
Odmiany ziemniaka w badaniach eko