Warzywa strączkowe – najgroźniejsze choroby i szkodniki

Warzywa strączkowe - najgroźniejsze choroby i szkodniki - praktyczny poradnik dla osób zajmujących się uprawą roślin strączkowych.

10,00 zł
Cena dla Prenumeratorów: 8,00 zł
więcej informacji o rabacie
Opis

Warzywa strączkowe - najgroźniejsze choroby i szkodniki

Ochrona warzyw strączkowych przebiega zależnie od przeznaczenia. Groch na zielono, fasola szparagowa oraz bób przeznaczone do przetwórstwa wymagają zabiegów ochronnych tylko do czasu kwitnienia, praktycznie ograniczających się do zaprawiania nasion. Natomiast te warzywa uprawiane na suche nasiona muszą być chronione w okresie formowania i dojrzewania strąków.

Do najważniejszych chorób fasoli zalicza się bakteriozę, szarą pleśń i rdzę, a grochu – askochytozę, mączniaka rzekomego i mączniaka prawdziwego oraz rdzę. Ze szkodników fasoli i grochu oraz bobu największe szkody wyrządzają śmietki, mszyce, strąkowce oraz zmienik lucernowiec i oprzędzik pręgowany.

Autor: Józef Robak, Jerzy Szwejda

WydawnictwoHortpress Sp. z o.o.

Rok wydania2008

Format: A5

Liczba stron: 52

Oprawamiękka

369 Przedmioty
2056

Szczegółowe referencje

Klienci, którzy zakupili ten produkt, kupili również:

Uprawa pomidorów w...

Książka o nowoczesnej uprawie pomidorów w szklarniach i tunelach foliowych. W publikacji omówione zostały następujące...
Cena dla prenumeratorów: 23,20 zł
Cena 29,00 zł

Warzywa psiankowate –...

Z warzyw psiankowatych do najpopularniejszych należą pomidory. Mają one szerokie zastosowanie. Spożywane są na surowo i pod...
Cena dla prenumeratorów: 8,00 zł
Cena 10,00 zł