SETKI PRODUKTÓW
niezbędnych w prowadzeniu gospodarstwa.
 
DO 50 % RABATU dla Prenumeratorów
„top agrar Polska” lub „Tygodnika Poradnika Rolniczego”.
 
DARMOWA DOSTAWA
przy zakupach za łaczną kwotę 150 zł brutto.
Warzywa strączkowe - najgroźniejsze choroby i szkodniki Zobacz większe

Warzywa strączkowe - najgroźniejsze choroby i szkodniki

2056

Nowy

Twoja cena: 10,00 zł


Cena dla prenumeratorów 8,00 zł

Dostępnośc: 1 szt.

Ostatnie egzemplarze!

Warzywa strączkowe - najgroźniejsze choroby i szkodniki

Ochrona warzyw strączkowych przebiega zależnie od przeznaczenia. Groch na zielono, fasola szparagowa oraz bób przeznaczone do przetwórstwa wymagają zabiegów ochronnych tylko do czasu kwitnienia, praktycznie ograniczających się do zaprawiania nasion. Natomiast te warzywa uprawiane na suche nasiona muszą być chronione w okresie formowania i dojrzewania strąków.

Do najważniejszych chorób fasoli zalicza się bakteriozę, szarą pleśń i rdzę, a grochu – askochytozę, mączniaka rzekomego i mączniaka prawdziwego oraz rdzę. Ze szkodników fasoli i grochu oraz bobu największe szkody wyrządzają śmietki, mszyce, strąkowce oraz zmienik lucernowiec i oprzędzik pręgowany.

Autor: Józef Robak, Jerzy Szwejda
WydawnictwoHortpress Sp. z o.o.
Rok wydania
2008
Format: A5
Ilość stron: 52 str.
Oprawamiękka 

Opinie

Brak komentarzy

Napisz opinię

Warzywa strączkowe - najgroźniejsze choroby i szkodniki

Warzywa strączkowe - najgroźniejsze choroby i szkodniki

Napisz opinię

Produkty powiązane