Waluta:
Koszyk
Jak przyrządzić smaczną wołowinę. Poradnik z przepisami
Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej. Najważniejszą częścią poradnika jest wstęp, w którym czytelnik dowiaduje się o wartościach zdrowotnych mięsa wołowego, co trzeba wiedzieć kupując wołowinę, jak przechowywać wołowinę, co to jest wołowina dojrzała i kulinarna oraz jak ją uzyskać w warunkach domowych
Cena z ostatnich 30 dni przed obniżką
Cena z prenumeratą 18 zł 
Cena regularna 22,50 zł
Jak przyrządzić smaczną wołowinę
Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej. Najważniejszą częścią poradnika jest wstęp, w którym czytelnik dowiaduje się o wartościach zdrowotnych mięsa wołowego, co trzeba wiedzieć kupując wołowinę, jak przechowywać wołowinę, co to jest wołowina dojrzała i kulinarna oraz jak ją uzyskać w warunkach domowych. Interesującą częścią książki są porady kulinarne i słowniczek terminów, z którymi spotyka się kucharząca osoba. Ciekawostką książki jest również dodatek, w którym napisaliśmy o peklowaniu po staropolsku i o tradycjach żydowskiej kuchni.
Spis treści
1. Wstęp 
2. Rasy bydła mięsnego hodowane w Polsce 
3. Dlaczego wołowina? 
4. Co trzeba wiedzieć, kupując wołowinę? 
5. Z czego i jaka potrawa? 
6. Przechowywanie wołowiny 
7. Poradnik kucharzenia 
8. Słowniczek 
9. Marynaty, octy, przyprawy 
10. Zupy 
11. Dania główne 
12. Przekąski zimne 
13. Kluski 
14. Sosy ciepłe 
15. Sosy zimne 
16. Surówki 
17. Dodatek 
18. Twój jadłospis na świąteczne, rodzinne dni 
19. Alfabetyczny spis potraw
Autor: Ewa Konopka, Przemysław Jerzy Witek
Rok wydania: 2007
Iiczba stron: 98
Format:150 x 210 mm
Oprawa: miękka
Wydawca: Agrart
ISBN 978-83-63801-00-7
 
   
       
               
            
                           
            
                           
            
                           
            
                           
            
                           
            
                           
            
                           
            
                           
            
                           
                                                                                                         
                                                 
            
                           
            
                           
            
                           
            
                          