SETKI PRODUKTÓW
niezbędnych w prowadzeniu gospodarstwa.
 
DO 50 % RABATU dla Prenumeratorów
„top agrar Polska” lub „Tygodnika Poradnika Rolniczego”.
 
DARMOWA DOSTAWA
przy zakupach za łaczną kwotę 150 zł brutto.
Jak przyrządzić smaczną wołowinę. Poradnik z przepisami. Zobacz większe

Jak przyrządzić smaczną wołowinę. Poradnik z przepisami.

285

Nowy

Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej. Najważniejszą częścią poradnika jest wstęp, w którym czytelnik dowiaduje się o wartościach zdrowotnych mięsa wołowego, co trzeba wiedzieć kupując wołowinę, jak przechowywać wołowinę, co to jest wołowina dojrzała i kulinarna oraz jak ją uzyskać w warunkach domowych.

Więcej szczegółów

Twoja cena: 22,50 zł


Cena dla prenumeratorów 18,00 zł

Dostępnośc: 153 szt.

 Jak przydządzić smaczną wołowinę 


Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej.
Najważniejszą częścią poradnika jest wstęp, w którym czytelnik dowiaduje się o wartościach
zdrowotnych mięsa wołowego, co trzeba wiedzieć kupując wołowinę, jak przechowywać wołowinę,
co to jest wołowina dojrzała i kulinarna oraz jak ją uzyskać w warunkach domowych. 
 
Interesującą częścią książki są porady kulinarne i słowniczek terminów, z którymi spotyka się kucharząca osoba. Ciekawostką książki jest również dodatek, w którym napisaliśmy o peklowaniu po staropolsku i o tradycjach żydowskiej kuchni.
 
Spis treści
1. Wstęp
2. Rasy bydła mięsnego hodowane w Polsce
3. Dlaczego wołowina?
4. Co trzeba wiedzieć, kupując wołowinę?
5. Z czego i jaka potrawa?
6. Przechowywanie wołowiny
7. Poradnik kucharzenia
8. Słowniczek
9. Marynaty, octy, przyprawy
10. Zupy
11. Dania główne
12. Przekąski zimne
13. Kluski
14. Sosy ciepłe
15. Sosy zimne
16. Surówki
17. Dodatek
18. Twój jadłospis na świąteczne, rodzinne dni
19. Alfabetyczny spis potraw
Autor Ewa Konopka, Przemysław Jerzy Witek
Rok wydania 2007
Ilość stron 98
Format 150 x 210 mm
Oprawa miękka
Wydawca Agrart

Opinie

Brak komentarzy

Napisz opinię

Jak przyrządzić smaczną wołowinę. Poradnik z przepisami.

Jak przyrządzić smaczną wołowinę. Poradnik z przepisami.

Książka ta prowadzi konsumenta od momentu zakupu wołowiny do obróbki kulinarnej. Najważniejszą częścią poradnika jest wstęp, w którym czytelnik dowiaduje się o wartościach zdrowotnych mięsa wołowego, co trzeba wiedzieć kupując wołowinę, jak przechowywać wołowinę, co to jest wołowina dojrzała i kulinarna oraz jak ją uzyskać w warunkach domowych.

Napisz opinię

Produkty powiązane