Choroby bydła - W ostatnim czasie polscy rolnicy ogromnym wysiłkiem finansowym zmienili oblicze naszego rolnictwa. Powstało wiele nowoczesnych obór, wiele zmodernizowano. Stada są coraz większe i rośnie wydajność bydła mlecznego oraz opasowego. Niestety, koncentracja zwierząt zwiększa ryzyko infekcji chorobotwórczymi patogenami.
Cena dla prenumeratorów 25,00 zł
Mastitis to ogromne koszty, gorsza jakość mleka, a zarazem najczęstsza przyczyna brakowania krów i jałówek. Co zrobić, by problem zapaleń wymienia w stadzie ograniczyć do minimum?
Cena dla prenumeratorów 25,00 zł
W naszej publikacji „Odchów cieląt” podpowiadamy, jak uniknąć błędów w odchowie młodzieży. Zaczynamy do samego początku, tj. od udzielenia pomocy porodowej, tak aby nie wyrządzić krzywdy oseskowi i krowie. Publikacja przeznaczona zwłaszcza dla hodowców bydła, którzy dbają o stado już od momentu narodzin cieląt.
Cena dla prenumeratorów 25,00 zł
Poradnik „Bydło mięsne” stanowi zbiór cennych i wartościowych oraz praktycznych porad, dotyczących systemów produkcji, utrzymania, żywienia czy przygotowania pastwisk.
Cena dla prenumeratorów 22,00 zł
Kukurydza. Fundamenty plonu to praktyczny poradnik dla wszystkich, którzy chcą doskonalić warsztat produkcji kukurydzy. Nasi eksperci - naukowcy, ale także doradcy agrotechniczni oraz doświadczeni praktycy, zgodnie podkreślają, że sukces w uprawie kukurydzy w dużej mierze zależy od prawidłowego przygotowania gleby i starannego siewu.
Cena dla prenumeratorów 25,00 zł
Użytki zielone mistrzowski plon i jakość
Cena dla prenumeratorów 25,00 zł
Choroby racic – które często pozostają nierozpoznane – są przyczyną zaburzeń przemiany materii czy też problemów w rozrodzie. Są to straty, na które żaden producent mleka nie może sobie dziś pozwolić.
Cena dla prenumeratorów 12,40 zł