Waluta:
Koszyk
MIX Nasiona na kiełki - brokuł + lucerna + rzodkiewka
Kiełki są dla organizmu źródłem cennych składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych, prowitaminy A, witamin B,D,E,K. Kiełki lucerny poleca się zwłaszcza w stanach wyczerpania, jako dodatek do surówek, sałatek, kanapek. Produkcje kiełków najłatwiej prowadzić na kiełkownicy: wypłukane nasion zamoczyć na 3-6 godzin w ciepłej, przegotowanej wodzie, a następnie równomiernie rozłożyć na siatce naczynia na kiełki. Dodać wody do dolnego poziomu siatki i dbać o jej systematyczne uzupełnianie i wymianę, jednocześnie zraszając nasiona w ciągu kilku następnych dni.
Cena z ostatnich 30 dni przed obniżką
Cena z prenumeratą 11,20 zł
Cena regularna 12,30 zł
Kiełki nasion, znane i cenione już przed nasza erą są dla organizmu bardzo cennym źródłem składników odżywczych, enzymów, soli mineralnych, aminokwasów. W kiełkach brokułu znajduje się między innymi: witamina C, PP, wapń, magnez, potas, sód. Świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek, jako dodatek do kanapek. Produkcję kiełków najłatwiej prowadzić w słoiku: opłukane nasiona wysypać do czystego słoika i zalać na kilka godzin wodą. Następnie wodę zlać, nasiona przepłukać, nakryć słoik gazą i ustawić w ciepłym, nienasłonecznionym miejscu. Kiełki przepłukiwać wodą dwa razy dziennie. Po 5-7 dniach są gotowe do spożycia.